29 Mart 2010 Pazartesi

İslam'ın Özü: Sosyal Adalet..................................... [Muhammed Nur Denek]

Sol, neyle tanımlanabilir sizce? Ama neyle tanımlanırsa tanımlansın asla tanımlanamayacağı tek şey vardır belki de: “DİN”. Evet bunu başardılar sonunda; yüzyıllardır, sosyal adalet, toplumculuk, eşitlik, antiemperyalizm, antikapitalizm, anti sömürüyü temsil eden sol, aynı zamanda ne derece zor görünüyor olsa da din karşıtlığıyla da tanımlanır hale getirildi. Eee tabi, en büyük desteği, dini temsil ettiği iddiasında olan kapitalist, servetperest sözde din âlimleri verince, bu pek de zor olmadı; onlarla aynı denizde avlanan peygamberlerin temsil ettiği adalet teknesini boş gören sözde aydın, çıkarcı avcılar da onlarla çakışır görüntüsüyle solculuğu sahiplenmeye kalkınca, çok çok daha kolay oldu dini özünden uzaklaştırıp asla aynı tarafta bulunması mümkün olmayan sağcılık elbisesini dine giydirip pazarlamak...

Böylelikle hem insan aklının vardığı toplumsal adalet ve eşitlik olgusunun, hem de Yaratıcı'nın sosyal haksızlıklara, zulümlere, eşitsizliklere, servet biriktirmelere karşı uyarıları bir anda egale edilmiş ve meydan acımasız, çıkarcı, kapitalist, emperyalist güçlere kalmıştır.

Ne kadar acı, bugün Müslüman sol diye tanımlanabilir hale getirildi adalet; oysa sosyal adaletin, hiçe sayıldığı, egemen sınıfların hüküm sürüp, mazlumların sırtlarında yükseldiği toplumları yok etmek için gelmişti Tanrı buyrukları. Nasıl da beyazı siyaha, siyahı beyaza çevirme planlarını uyguladılar, adeta nemrutları solcu İbrahimleri sağcı, firavunları solcu Musaları sağcı, ebu cehilleri solcu(sosyal adaletçi)Muhammedleri sağcı(kapitalist)diye yutturdular adalete aç, huzur ve mutluluğa muhtaç tertemiz yüreklere.

Din sosyal adaleti emrederken, sınıfsal farklılıkları asla onaylamaz, sınıflı toplumları da bir an önce ıslah etmeyi, dünyayı yaşanabilir huzur ve güvenin hüküm sürdüğü bir tekâmül diyarına çevirmeyi kaçınılmaz bir duruş olarak tanıtır.

İslam dini toplumlar ve şahıslar üzerindeki adaletsizlikleri, aşırı zenginlik ve fakirliği, sömürüyü ve tüm bunların ortaya çıkardığı fesatları kaldırıp, yerine iktisadi adaleti getirerek, adalete ve hakka dayanan sosyal yaşamı hedeflemektedir.

Bu yönüyle sevgili kardeşlerim sağ dedikleri illet, ortaya koyduğu sonuçlar itibarı ile, sınırsız zenginlik ve fakirlikse; kapitalizm ise; sağlık , eğitim ve tüm hayati ihtiyaçların kişisel ekonomik imkanlar doğrultusunda sunulduğu bir dünya yaratmaksa; fırsat eşitliğinin ortadan kaldırılması ve toplumlara hüküm sürmesi ise; din asla sağcılıkla adlandırılamaz.

Aslında şaşılacak şey Müslüman sol tabiri değil, tam aksine, Müslüman sağ uydurmacasıdır. Dindarlık ya da ilahi emirlere duyarlılık asla sağcılıkla ifade edilemez dostlar ! ...

Selam ve dua ile vesselam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder